Gees, een parel in Drenthe

Hier wordt u op straat nog gewoon gegroet

Landelijk, cultuurhistorisch en gastvrij

Gees, een eeuwenoud karakteristiek esdorp

Gees is een eeuwenoud karakteristiek esdorp gelegen op de hogere zandgronden van Zuidoost Drenthe. Hier zijn de oude cultuurhistorische boerderijen van het 'hallehuis' type met hun hoge rieten daken nog in hun oorspronkelijke staat gebleven. Historische monumenten die zich verenigd weten in de status van 'beschermd dorpsgezicht'. Vanaf het campingterrein loopt u direct de Oude Steeg in; een straatje waar de oude Saksische boerderijen ongeordend door elkaar staan. Hier heerst een ogenschijnlijke rust. Maar vergist u zich niet; het gastvrije Gees biedt volop vertier aan liefhebbers van een landelijke vakantie. Oftewel; dat is kamperen in Drenthe!

Het dorp telt nu zo'n 650 inwoners en in nog maar twee boerderijen zijn de agrarische activiteiten het hoofdbestaan. Toch heeft het de sfeer van het aloude dorp niet veranderd. De rust is gebleven, gekoppeld aan een zekere mate van levendigheid. Langs een wirwar van romantische straatjes in het parkdorp Gees, waaronder de Oude Steeg kunt u de prachtige grote tuinen van de Gesenaren bewonderen. Ze besteden hier veel aandacht aan. Ook kunt u zien dat de boerderijen met hun rieten daken goed onderhouden en of gerestaureerd worden. Kortom, voor een daagse of een avondwandeling is het genieten geblazen in een omgeving waar de toerist nog helemaal alleen kan zijn. Verder moet u er niet vreemd van op kijken dat u hier op straat wordt gegroet, het is een gewoonte die de Drentenaren in ere houden. De Drentse gemoedelijkheid zal u niet ontgaan. Blog tip: Gees, een prachtig brinkdorp in Drenthe.


Saksische boerderijen in Gees

Saksische boerderijen

Wandelend door Gees ziet u de ene na de andere in hun oorspronkelijke staat gebleven cultuurhistorische boerderijen met hoge rieten daken.

De Oude Steeg in Gees

De Oude Steeg

Oude Saksische boerderijen staan in de Oude Steeg ongeordend door elkaar. Als u nog niet terug in de tijd vervoerd was dan bent u dat nu wel.Bedrijvigheid in Gees

Beklim de enorme zwerfkei en geniet van boeren-schepijs

Bedrijvigheid in Gees speelt een belangrijke rol. Elk jaar ziet het dorpsaangezicht van Gees er weer fraaier uit. Zo is er in Gees Koffie- en IJssalon Talenti, gespecialiseerd in zelfgemaakt boeren-schepijs! Gees heeft een eigen toeristisch informatiepunt TIP (voorheen VVV) die u graag wegwijs maakt in de omgeving.

Gekeken naar bezienswaardigheden en bedrijvigheid is het met het parkdorp Gees goed gesteld. In het dorp is een van de grootste zwerfkeien van Nederland te vinden. Verdere bezienswaardigheden in Gees zijn onder andere Atelier NA-IEM, Just British, Meubelboerderij REAS wonen en Beelden in Gees. Deze beeldentuin staat zeer goed bekend bij gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. In juli en augustus is er iedere dinsdagochtend een mini-warenmarkt in de Oude Steeg. Onlangs geopend in Gees is Natuuratelier Momoko.


Beelden in Gees

Beelden in Gees

Een waar paradijs, dat is de Galerie en Beeldentuin in Gees. Al wandelend geniet u van een prachtige tuin en de vele verschillende kunstwerken.

Zelfgemaakt boeren-schepijs van Talenti in Gees

Zelfgemaakt boeren-schepijs

Bij Koffie- en IJssalon Talenti kunt u genieten van heerlijk ambachtelijk boeren-schepijs, een kop koffie met warm appelgebak of een lunch.

TIP Gees

TIP Gees

Informatiepunt TIP maakt u graag wegwijs in de omgeving. Ook zijn hier fietsroutes en wandelroutes verkrijgbaar. Bekijk ook: Wandel netwerk gees

Beklim de enorme zwerfkei in Gees

Beklim de enorme zwerfkei

In de tuin van restaurant De Zwerfkei ligt een van de grootste zwerfkeien van Nederland van 26000 kilo. Durf jij deze te beklimmen?


Controleer beschikbaarheid

Zoover beoordelingen

"Een heel gastvrije en rustige camping met veel mooie fietsroutes direct vanaf de camping. Leuke dorpjes en lopend vanaf de camping een heerlijk Italiaans ijsje halen bij ijssalon Talenti. Voor fietsliefhebbers een paradijs in Drenthe!"

8,8

Bekijk alle beoordelingen op Zoover

Voorzieningen

  • Verzorgd en schoon sanitair
  • Gratis draadloos internet WiFi
  • Huisdieren toegestaan
  • Fietsroutes
  • Wandelroutes
  • Wasgelegenheid
  • Openluchtzwembad (±3km)
  • Openbaar vervoer (±100m)

Heeft u een vraag?


0524 58 1992 Of stuur een e-mail

Boomgaardcamping de Lindehof is geopend van 12 april t/m 30 september in 2024. Wij verhuren geen vaste seizoenplaatsen.

Graag tot ziens in magisch Drenthe!