Rust, ruimte & natuur

Dát is kamperen op een minicamping in Drenthe

Minicamping de Lindehof in Drenthe

Kamperen op minicamping de Lindehof in Gees (Drenthe)

Minicamping de Lindehof is een rustgevende, groene, romantische en gezellige minicamping in Zuid-Oost Drenthe gelegen aan de rand van het rustieke en eeuwenoude dorp Gees.

De ruime Drentse minicamping de Lindehof past in dit landschap: een kleine beschutte boomgaard van 0,7 hectare en omzoomd door struiken en bomen. Wel weer zo dat er mooie uitzichten zijn naar de zonsondergang en zonsopkomst. De Lindehof telt 18 plaatsen. De plaatsen zijn niet als zogenoemde 'vakjes' ingericht. Wel is elke plaats 12 meter lang en 10 meter breed. U bent dus verzekerd van ruime plekken. Prominent in de Lindehof staat een grote en brede schaduwlinde. Een boom van een boom waaraan de Lindehof haar naam ontleent. In vroeger tijden bood de linde schaduw voor het vee. Het is goed toeven op het terras onder de lindeboom; heerlijk in de schaduw met uw voeten in het gras. 's Morgens maken de vogels u wakker met een concert. Verder zijn we voor onze minicamping in Drenthe jaarlijks op zoek naar troubadours, mensen die onder de lindeboom een muziekinstrument kunnen bespelen.


Romantisch kamperen

Romantisch kamperen

's Avonds branden er in de fruitbomen waxinelichtjes in lantaarns ter verhoging van de romantische sfeer. Op heldere avonden ontvouwt de lucht boven de Lindehof zich tot een waar spektakel; u kunt genieten van ontelbare sterren in een ongekend stille omgeving.

Verzorgd en schoon sanitair

Verzorgd en schoon sanitair

Het sanitaire gebouw is gebouwd in Drentse stijl en beschikt over 4 ruime douches (geen muntmeters), 4 toiletten en 6 wastafels. Er is een wasmachine, centrifuge en een afvoergelegenheid voor chemische toiletten aanwezig. Eventueel staat onze wasdroger tot uw beschikking.

Ontspannen onder de lindeboom

Ontspannen onder de lindeboom

Heerlijk een boekje lezen, even bijpraten of juist even helemaal niks doen; onder de schaduwrijke lindeboom komt u helemaal tot rust. Geniet van het grootse palet aan geuren en kleuren die de flora en fauna van Drenthe te bieden hebben.

Speeltoestellen voor de kinderen

Speeltoestellen voor de kinderen

Kinderen hebben op de overzichtelijke en kindvriendelijke lindehof volop de ruimte om naar hartelust te spelen, en dat is fijn voor de ouders. Voor de kleintjes is er de zandbak, de glijbaan, de schommel en het slinger-klimtouw in de lindeboom.Fruit van uw 'eigen' boom

Drentse hoogstamfruit boomrassen in de boomgaard

Anders dan op andere minicampings in Drenthe is een belangrijk natuurbehoud project: de aanplant van oude zeldzame hoogstamfruit boomrassen welke in Drenthe voorkomen. Deze bomen -die nog niet al te groot zijn- bieden u schaduw, maar vooral ook appels, peren, pruimen en ooit walnoten welke u mag opeten of meenemen. Overigens hebben wij er voor gezorgd dat elke kampeerplek voldoende zon heeft. Geen enkel kampeermiddel staat direct onder een fruitboom. Ons terrein is zeer goed begaanbaar voor campers, groot en klein. De campers staan niet ergens op een apart veld of parkeerterrein. U kampeert gezellig met de andere aanwezigen op hetzelfde terrein.

Op deze minicamping in Drenthe kampeert u niet bij een boerenbedrijf maar gewoon gezellig in een grote boomgaard bij een familie. Plastic in de voortent is niet toegestaan. Dit geldt uiteraard niet voor tenten. Licht en luchtdoorlatende matten zijn een behoud voor ons grasveld, daaronder gelegd plastic (folie) is niet nodig. Voor het uitlaten van honden heeft de Lindehof prima mogelijkheden. De stroomvoorziening op het terrein is 6 ampère.


Avondwandeling in de natuur

Wandelen door de natuur

U kunt een wandeling door de natuur rondom Gees maken, bijvoorbeeld langs de opnieuw meanderende Geeserstroom. Roofvogels, herten, langharige runderen en de zwarte ooievaar zijn daar waar te nemen. Een must voor vogelspotters en fotografen.

Gratis draadloos internet (WiFi)

Gratis draadloos internet (WiFi)

U kunt uw computer, laptop, tablet of telefoon verbinden met gratis draadloos internet (WiFi) op de Lindehof. Wij hebben het netwerk in 2020 vernieuwd voor extra snelheid en stabiliteit.


Controleer beschikbaarheid

Zoover beoordelingen

"Je bent en voelt je welkom op deze minicamping in Drenthe, altijd tijd voor een praatje. In de bomen worden 's avonds lampjes aangestoken voor een romantische sfeer. En niet te vergeten de vele sterren die we hier nog kunnen zien."

8,8

Bekijk alle beoordelingen op Zoover

Voorzieningen

  • Verzorgd en schoon sanitair
  • Gratis draadloos internet WiFi
  • Huisdieren toegestaan
  • Fietsroutes
  • Wandelroutes
  • Wasgelegenheid
  • Openluchtzwembad (±3km)
  • Openbaar vervoer (±100m)

Heeft u een vraag?


0524 58 1992 Of stuur een e-mail

Boomgaardcamping de Lindehof is geopend van 12 april t/m 30 september in 2024. Wij verhuren geen vaste seizoenplaatsen.

Graag tot ziens in magisch Drenthe!