Kamperen in Drenthe

De beleving van een andere manier van leven

Drenthe doet wat met je

Geniet van de ongekende afwisseling in het landschap

Kamperen in Drenthe is de beleving van een andere manier van leven. Wandelend door de bossen, over de heide van de Hooge Stoep of fietsend door de omgeving langs pittoreske dorpjes lijkt de tijd stil te staan. U krijgt oog voor de mooiste dingen in het leven zoals de reuzen van oude Saksische boerderijen en ruime erven. Dingen die u het jachtige leven van alledag doen vergeten. Rust, ruimte, een prachtige flora en fauna en een ongekende afwisseling in het landschap zijn kenmerkend voor Gees en omgeving.

De omgeving van Gees biedt een gevarieerd landschap. Rondom de kleine dorpen in Zuid-Oost Drenthe, die allemaal zo'n 3 kilometer uit elkaar liggen worden nog veel soorten granen verbouwd. Open landschappen wisselen zich af met groepen oude hoge eikenbomen en bossen, waartussen een kronkelende rivier en een kerktorentje. Veel landbouwgebieden zijn inmiddels natuurgebied geworden wat de verscheidenheid nog meer vergroot. In de directe omgeving van Gees bevindt zich de Boswachterij Gees, met heidevelden en vennen, en het Mantingerzand, bekend om de zandverstuivingen. Op de fiets valt u van de ene verbazing in de andere. Vincent van Gogh verbaasde zich ook over dit landschap!


Fietsen in Drenthe

Fietsen in Drenthe

U heeft vanuit Gees toegang tot de vele veilige Drentse fietspaden die u voeren langs bos, heide en mooie Drentse dorpen. U kunt alle kanten op fietsen, richting Orvelte, Emmen, Coevorden of Hoogeveen. Ontdek de afwisseling in het landschap!

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe

Wandelaars gaan op een ware ontdekkingstocht door het dorpsgebied. Deze gaat langs de Olde Maden, de Bollema, het uitgestrekte Geeserveld en de madenlanden van de Geeserstroom. U ziet een beekdallandschap dat herinnert aan 150 jaar geleden.

Ongekend natuurlijk

Ongekend natuurlijk

Dwaal in stilte tussen de langharige koeien, herten en roofvogels in het natuur- en stiltegebied de Geeserstroom. Ervaar hoe het landschap er voor enkele honderden jaren uitzag.

Een vredig landschap

Een vredig landschap

Vincent van Gogh verbaasde zich in de 19e eeuw over het prachtige en diverse Drentse landschap: "Het is hier zoo gansch en al dat, wat ik mooi vind. Dat wil zeggen 't is hier vrede."  ― Vincent van GoghNatuur- en stiltegebieden

Dwaal door het natuur- en stiltegebied de Geeserstroom

Vrijwel direct achter de camping bevinden zich schitterende natuur- en stiltegebieden. Nog niet lang geleden is de Geeserstroom in oude luister hersteld. De stroom meandert weer. Al slingerend gaat de kleine beek door graslanden en langs de staatsbossen. De natuur kan hier weer haar gang gaan. Nog niet zo lang geleden haalden de Geeser boeren hier nog hun hooi. Inmiddels heeft natuurmonumenten en Staatsbosbeheer dit enorme gebied in beheer.

Slechts gadegeslagen door langharige koeien, herten en roofvogels kunt u een dag lang dwalen door de stilte, en genieten van het landschap zoals dat voor enkele honderden jaren ook geweest moet zijn. Voor vogelaars een prachtige kans om te spotten naar bijzondere vogelsoorten die daar voorkomen. Ook dát is kamperen in Drenthe!


Bezoek de hunebedden

Bezoek de hunebedden

Kamperen in Drenthe is pas compleet na een bezoek aan de 5400 jaar oude hunebedden.

Bekijk alle uitstapjes
Activiteiten voor kinderen

Activiteiten voor kinderen

Bosbad Zwinderen, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Kabouterland Exloo, Plopsa Coevorden en meer!

Bekijk alle activiteitenControleer beschikbaarheid

Zoover beoordelingen

"Fraai gelegen en ruim opgezette kleine camping in een mooie fiets en wandelregio. Heerlijk rustig kamperen bij het gastvrije eigenaarsechtpaar. Stromend koud én warm water bij iedere kraan, dus niet alleen de douches. We genoten van de echte stilte, 's nachts, échte stilte, dus geen enkel geluid. Het bestaat nog."

8,8

Bekijk alle beoordelingen op Zoover

Voorzieningen

  • Verzorgd en schoon sanitair
  • Gratis draadloos internet WiFi
  • Huisdieren toegestaan
  • Fietsroutes
  • Wandelroutes
  • Wasgelegenheid
  • Openluchtzwembad (±3km)
  • Openbaar vervoer (±100m)

Heeft u een vraag?


0524 58 1992 Of stuur een e-mail

Boomgaardcamping de Lindehof is geopend van 12 april t/m 30 september in 2024. Wij verhuren geen vaste seizoenplaatsen.

Graag tot ziens in magisch Drenthe!